طبق فرهنگ ما ، تربيت فرزند بايد و نبايد هاي خاص خود را دارد ، حتي در فضاي مجازي. پس براي آن كه فرزند نوجوان تان به سلامت از اين بزرگراه عبور كند ، چند نكته را فراموش نكنيد؛
-اول از همه بايد با فرزندتان صحبت كنيد. شما مسئول تربيت او هستيد و هيچ كس نمي تواند مثل شما او را براي زندگي امروز آماده كند. همان طور كه وقتي كودك بود با گفتن «جيز» به او مي فهمانديد وسيله اي تيز و يا داغ است و نبايد دست بزند ، امروز هم با يك كلام شيرين مي توانيد در مورد خطرات استفاده ي ناصحيح از اينترنت با او صحبت كنيد. به او بياموزيد كاربري هوشمند و مسئول باشد.
_ قانون مهم دنياي مجازي را به او ياد بدهيد :
«كاري كه در دنياي واقعي نبايد انجام دهي، در دنياي مجازي هم ممنوع است.»
_ نمي شود استفاده از اينترنت را ممنوع كرد اما مي توان براي آن قوانيني گذاشت. مثلا كلمه ي اينترنت نامحدود نبايد در خانه ي شما مجاز باشد. ساعاتي كه فرزندتان اجازه دارد از اينترنت استفاده كند را مشخص كنيد. اين تعداد ساعات هر چه نوجوان كم سن تر باشد ، بايد كم تر تنظيم گردد.
_ اگر بتوانيد رايانه ي خانه را جايي بگذاريد كه در كنترل نگاه شما هم باشد ، حتماً اين كار را انجام دهيد
اما اگر چنين چيزي ممكن نيست و اگر فرزندتان رايانه شخصي دارد (پيشنهاد ما اين است كه چنين وسيله اي را تا ابتداي سنين جواني و ورود به دانشگاه خريداري نكنيد) نگذاريد در يك اطاق با در بسته با آن كار كند. حتي اگر در اطاق شخصي اش اين كار را انجام مي دهد، شما رفت و آمد داشته باشيد.
_ علم خود را از اينترنت بالا ببريد
بايد هم پاي فرزندتان پيشرفت كنيد. اگر هم پاي رفتن تان نباشد ، جا مي مانيد و آن وقت نمي دانيد چه اتفاقاتي ممكن است براي او پيش مي آيد. به روز بودن شما به همراهي با فرزندتان كمك مي كند.
نوجواني در دنياي نت
_ بد نيست هرازگاهي به رايانه سر بزنيد و ببينيد چه جستجوهايي انجام شده
البته اين مهندسان دانشگاه نرفته ، آن قدر به كوچه پس كوچه هاي اينترنت وارد هستند كه ممكن است بتوانند اثر پاي خود را پاك كنند. اگر رفتار غير معمولي از فرزندتان ديديد، برنامه هايي مخصوص والدين كارآگاه روي سيستم نصب كنيد تا مطمئن شويد خطري او را تهديد نمي كند البته در شرايط عادي چنين چيزي لازم نيست.
آخرين نكته و مهم ترين اين است كه اگر شما جاي خالي بدهيد ، خيلي زود هرچيز و هركسي ممكن است جاي تان را پر كند. اشتغال زياد و وقت نگذاشتن براي فرزندان ، او را به سمت دنياي مجازي سوق مي دهد كه مي تواند دوستان و نزديكان هميشه در دسترسي داشته باشد كه هميشه كنار او هستند. اگر خانواده ي گرم و صميمي داشته باشيد ، براي اوقات فرزندان تان برنامه ريزي كنيد ، با او دوست باشيد و بگذاريد اتاق هاي خانه تان با خاطرات شيرين با هم بودن، پر شود، با اين روش، شما بزرگ ترين فيلترينگ را در قلب نوجوان تان ايجاد كرده ايد.