چگونه نابغه شويم

ژرف انديشان ششم

چگونه نابغه شويم

۳۶ بازديد
چگونه نابغه شويمكد مطلب : 1484 :: چاپ :: لينك به اين مطلب :: نظر بدهيد

چگونه نابغه شويم

سرزمين تيزهوش ها :: مطالب و مقالات علمي و آموزشي :: دانستني هاي گوناگون

در اين مقاله سعي داريم تا رعايت نكاتي كه سبب نابغه شدن فرد مي شوند را بيان كنيم. عواملي چون خواندن فلسفه و منطق و ... .

افرادي در گوشه گوشه دنيا هستند كه درك و فهم و علم آن ها تا حدي است كه در عوام به آن ها نابغه مي گويند. اين افراد قادر به حل مسائل پيچيده و سخت هستند. چنين افرادي توانايي خاصي دارند كه به راحتي ارتباط بين چيزهايي كه درباه ي آن ها مطالعه كردند را مي فهمند. قدرت درك و فهم اين افراد مختص به كشف رابطه هاي بين داده هايي است كه شنيده، ديده، خوانده اند و همچنين تجربيات شخصي و ديگران.

چگونه نابغه شويم

اما قبل از اينكه بخواهم بگويم چطور نابغه شويد ابتدا بهتر است تعريف جامعي از علم داشته باشيم :

من كاري به اين ندارم كه ديگران علم را چگونه تعريف كرده اند اما همين را ميدانم كه علم اصلي، علم خالص و علمي كه به آن علم يقين مي گوييم در اصل " كشف رابطه بين دو چيز " است. مثلا وقتي كاسه آبي زير نور خورشيد قرار مي دهيم بعد برمي گرديم خبري از آب نيست. چون نمي دانم آب چي شد، حدس و گمان مي زنيم كه اين حدس و گمان همان فرضيه است. با حلاجي فرضيه ها مي فهميم كه آب به دليل گرماي نور خورشيد، مولكول هايش از هم گسستند و بخار شد.

به كشف رابطه هايي از اين قبيل علم مي گويند. علمي كه خالص، اصل و يقين است.

حال چه كار كنيم كه نابغه شويم؟

براي نابغه شدن، بايد بتوانيم قادر به درك و فهم رابطه ي بين دو يا چند چيز بشويم و براي فهميدن و درك كردن اين رابطه ها كه همان علم خالص و اصل و يقين هستند بايد موارد زير را رعايت كنيد تا بتوانيد تبديل به نابغه بشويد. اما نابغه شدن به عامل مهم ديگري مانند زمان نياز دارد :

اهميت دادن به خواندن هر مطلبي :

اكثر ما مطالب، ، مقالات، اخبار، كتاب ها و ساير نوشته ها را سرسري و بدون توجه مي خوانيم و حتي به يقين اگر از اول مطلب خوشمان نيامد، باقي مطلب را نمي خوانيم.

فراموش نكنيد كه هر مطلبي و نوشته اي كليدهايي براي درك و فهم رابطه ها دارند. پس هر چند كه مطلبي از نظر شما كسل كننده و خسته كننده است، با اراده به اين كه كليد درك و فهم رابطه ها در آن مي باشد، بخوانيد.

لازم به بيان كردن اين مطلب هست كه شما هرچه مطالعه كنيد، كلمات كليدي و مفهوم هايي كليدي آن ها در حافظه بلند مدت شما باقي مي ماند هرچند كه شما فعلا آن ها را به خاطر نياوريد اما در زمان خاص به يادتان خواهد آمد.

فلسفه و منطق :

كتاب هاي فلسفه و منطق، كتاب هايي هستند كه شيوه صحيح كشف رابطه هاي بين چيزها را به شما ياد مي دهد و همچنين به شما ياد مي دهند كه چگونه بهتر فكر و انديشه كنيد و بهترين فكر و انديشه را داشته باشيد.

پس براي نابغه شدن، كتاب هاي فلسفه و منطق را حتما بخوانيد.

صحبت كردن با ديگران :

صحبت كردن با ديگران سبب مي شود كه شما درباره موضوع مورد بحث به تفكرات و انديشه هاي جديدي دست پيدا كنيد و حتي سبب مي شود كه شما برخي مطالبي را كه در گذشته به ظاهر فراموش كرديد، به خاطر بياوريد و چه بسا كه شما را به درك و فهم رابطه هاي جديد مرتبط به موضوع يا مشابه آن، تشويق كند.

خوب گوش كردن :

اول از همه چيز اين را بگويم كه افرادي كه تجربه، علم و درك و فهم صحبتي را دارند كه درباره مبحث مورد گفتگو تجربه يا آگاهي و دانشي داشته باشند. البته اگر تجربه و علم و دانشش را نداريد، شجاعانه بگويد من اين مطلب را درك نكردم و نمي فهمم بهتر است طوري بگوييد كه بفهمم و دركش كنم. با اين شيوه شما مطلبي را كه درباره آن چيزي نمي دانيد را به راحتي ياد مي گيريد و چه بسا با ورود به ناخودآگاهتان جرقه اي زده شود و مطالب مشابهي در ذهن شما فوران كند و هيجان زده روابط جديدي از اين علم به دست بياوريد.

هميشه به ياد داشته باشيد هر موضوع و مطلبي ارزش اين را دارد كه شما درباره آن بدانيد، حال چه با صحبت كردن يا شنيدن يا خواندن و ديدن و ... .

خوب ديدن :

شما هر مطلب علمي را كه بخوانيد، در اجتماع و زندگي روزمره مشاهده مي كنيد اما بدون توجه كردن و ربط دادن به مطالب و حتي هضم و درك آن، رد مي شويد. چه بسا اين عمل شما را بي توجه بار آورد و شما تا حدودي فراموش كار شويد.

پس بهتر است وقتي آنچه را مشاهده مي كنيد كه مطلب علمي درباره آن خوانديد، حتما آن مطلب را بيان كنيد و اين سبب افزايش يادآوري شما مي شود و حتي سبب بهتر درك كردن و فهميدن آن مطلب مي شود.

منبع دريافت اين مطلب : آفتاب

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.