راهبردهاي الگويابي و حل مسئله

۱۶۱ بازديد
راهبردهاي الگويابي و حل مسئلهكد مطلب : 1814 :: چاپ :: لينك به اين مطلب :: نظر بدهيد

راهبردهاي الگويابي و حل مسئله

سرزمين تيزهوش ها :: مطالب و مقالات علمي و آموزشي :: مطالب آموزشي درسي

هدف ها: آشنايي دانش آموزان با راهبرد الگويابي براي حل مسئله. درك كاربرد الگويابي و توانايي به كار گيري آن در حل مسئله.

حل مسئله: الگويابي

پيدا كردن الگوها ودر واقع الگويابي، يكي از راهبردهاي مهم در حل بعضي از مسئله هاي رياضي است. در اين گونه مسئله ها بين عددها، شكل ها و حتي كلمات رابطه اي وجود دارد كه شما بايد با خلاقيت خود اين رابطه ها را پيدا كنيد.

 

 

حل مسئله: الگوسازي

گاهي وقتها در بعضي از مسئله ها تمام حالت هاي ممكن خواسته ميشود. در اين گونه مواقع بهتر است براي حل مسئله از راهبردهاي الگوسازي استفاده مي كنيم و با رسم يك جدول منظم، اعداد و ارقام و داده هاي مسئله را مرتب كرده تا بتوانيم تمام حالت هاي صحيح براي جواب مسئله را به دست آوريم.

 

 

حل مسئله: راهبرد رسم شكل

يكي از مهمترين راهبردهاي حل مسئله، رسم شكل است. كشيدن يك شكل مناسب با توجه به اطلاعات مسئله، مي تواند به طور كامل مسئله را حل كند و يا راه رسيدن به حل مسئله را آسان تر ميكند.

  

 

حل مسئله: روش هاي نمادين

براي درك بهتر مسئله و پيدا كردن پاسخ آن ميتوان مسئله را به يك تساوي و يا يك شكل نمادين تبديل كرد و سپس مسئله را حل كرد. نمادها مي توانند شامل عددها، علامت و شكل هاي هندسي باشند.

 

 

 

حل مسئله: تبديل مساله به زير مسئله

يكي از راه هاي رسيدن به جواب در حل مسئله هاي پيچيده، تبديل آن مسئله ها به مسئله هاي كوچك تر و مرحله مرحله كردن آن هاست. با حل مسئله هاي كوچك تر، قدم به قدم به پاسخ اصلي نزديك مي شويم. اين كار را در مسئله هاي هندسي نيز ميتوان انجام داد.

 

 

 

حل مسئله: راهبرد حل مسئله ي ساده تر

براي تشخيص راه حل مسئله، مي توانيم به جاي عددهاي اصلي از عددهاي تقريبي استفاده كنيم و بعد از مشخص شدن راه حل مسئله، عددهاي اصلي مسئله را به كار ببريم. همچنين مي توانيم با ساده كردن مسئله، الگوها و نظم هاي مسئله را مشخص كنيم تا بتوانيم پاسخ مسئله ي اصلي را پيدا كنيم.

 

 

حل مسئله : حدس و آزمايش

گاهي مسئله راه حل مشخصي ندارد و اگر هم داشته باشد پيدا كردن آن مشكل است. در اين گونه موارد مي توانيم از راهبرد حدس و آزمايش استفاده كنيم. براي اين كار مي توانيم براي صورت مسئله يك جدول رسم كنيم و يا با روش هاي نمادين يك تساوي بنويسيم و سپس با حدس و آزمايش مسئله را حل كنيم. حدس ها بايد بر اساس موضوع مسئله باشد و هر حدس با توجه به حدس قبلي زده شود.

 

 

 

حل مسئله: حذف حالت هاي نامطلوب

حالت هاي نامطلوب يعني قسمت هاي اضافي و به درد نخور را با حذف قسمت هاي اضافي به جواب اصلي مي رسيم اما قبل از آن بايد با راهبرد الگوسازي تمام حالت هاي ممكن را در نظر بگيريم و بعد با حذف قسمت هاي اضافي پاسخ اصلي پيدا شود.

 

 

منبع دريافت اين مطلب : سرزمين تيزهوش ها


تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.